Lisää selaimia…

Google Chromesta luin uutisen tänään ja siihen ja Mozilla Firefoxiin liittyvässä keskustelussa bongasin myös Sleipnirin. Vielä hetki sitten Chrome-tuotesivu tarjosi vain 404:ää, mutta runsas minuutti sitten kokeilin uudelleen ja lataus oli tarjolla. Nyt pitää välillä sammuttaa Firefox, jotta Chrome saa poimittua kirjanmerkit yms. kilkkeet ja on sitten käytettävissä samoista lähtökohdista kuin muut kokeilemani selaimet sitä ennen. Sleipnir saa toistaiseksi jäädä vielä odottamaan.

Google Chromen aloitussivu pienimuotoisen selailun jälkeen
...

Hetkeä myöhemmin: Kirjoittelen tämän viestin nyt loppuun Chromella. Täydennän linkit jne.

Ensituntuma on myönteinen. Olen Fx:ssäkin pyrkinyt jatkuvasti minimalistimisempaan suuntaan ja Chrome tarjoaa sellaisen aluksi ilman virittelyä. Sivut tuntuvat latautuvan (renderöityvän) rivakasti, mikä kyllä muistuttaa Applen Safarista (kas kummaa, WebKit!1). Toivottavasti Safarin kanssa ei ole yhteistä myös kaatumisherkkyys. Prosessi per välilehti -idean myötä näin ei kyllä pitäisi olla. Olen toiveikas.

Tähän mennessä ainoita pieniä hankaluuksia ovat olleet lähinnä joidenkin tuttujen toimintojen puuttuminen ja siitä johtuva pieni ylimääräinen ”työ”. Puuttuvat toiminnot ovat kuitenkin sellaisia , jotka Fx:kin tarjoaa vain laajennuksina. Siispä niiden puuttumista tuskin voi pitää vakavana heikkoutena. Ja varhaisesta testiversiostahan (beta) tässä joka tapauksessa on kysymys. Siihen nähden toimivuus on toistaiseksi yllättänyt ongelmattomuudellaan eikä suomennosvirheitäkään ole osunut silmään vasta kuin yksi (”Sivun alkuperä” p.o. ”Sivun lähdekoodi” :) ).

BTW2008 Kuvaboxissa.

  1. Olisin linkittänyt WebKitin omalle sivulle, mutta se oli jostain syystä tavoittamattomissa tätä kirjoittaessani. Siksi laitoin sen sijaan linkin Wikipedian artikkeliin aiheesta. Google Chromenkin on muuten joku ehtinyt lisätä WebKit-artikkelin ensimmäiseen kappaleeseen sitä käyttäväksi selaimeksi. Nopeaa toimintaa. []