Ötökän elämää: johdanto

Eilen illalla juttelimme Hemmon kanssa kuvien julkaisemisesta eli mm. T5vs-projektistani. Siinä erilaisia vaihtoehtoja pyöriteltäessä mielessäni kiteytyi ajatus alkaa julkaista kuvia sekalaisista ötököistä, joita olen matkan varrella jonkin verran ehtinyt zoomailla. Siihen oheen sitten keksin, että jonkinlainen info kyseisestä ötökästä lienisi sopiva tekstisisältö. Miksei jokin fiktiivisempikin juttu, kuten satu tai runo, mutta itse en taida niitä ehtiä kirjoittaa ja sopivien löytämisessä olisi melkoisesti tekemistä. Toki, jos jotain sopivaa löydän, mielelläni sitä hyödynnän ja mainostan.

Tässä on siis lähtökohta ja alla esimerkkikuva. Infoa mm. tuosta toukasta koetan etsiä ennen kuin varsinaisesti aloitan tätä projektia. Vaikkakin varmaan aloitan jollain muulla ötökällä, kun tästä ja sudenkorennosta on tullut julkaistua jo useita kuvia.

Vihreä ötökkä lehdellä
1024x766, Olympus Camedia C-750 Ultra Zoom, ISO100, 1/50s, f/3.2, 10.9mm

Muokkaus keskiviikkona 30.7.3008 klo 15:15: Hyönteisfoorumilta kyselemällä sain hyvin nopeasti määritykseksi Cimbex femoratus eli ukkonuijapistiäinen (ennen käytettiin nimeä koivun kalvonuijapistiäinen).

Tämän viestin kuvat Flickrissä: P7290437.