Pienestä kiinni…

Talossa, jossa on asun on melko pieni sauna. Alusta asti siellä on tullut sen verran kuivat ja terävät löylyt, että ihan normaaliin tapaan ei voi heitellä. Tänään hämmästyinkin siis, kun löylyä tuntui voivan heittää juuri sen verran kuin olen tottunut. Ämpärin pohja alkoi ensimmäistä kertaa runsaan vuoden asumisen aikana paistaa kesken kaiken.

Hetken ihmeteltyäni, kurottauduin katsomaan lämpömittaria. Ilman silmälaseja en nähnyt sitä lauteilta saakka, vaikka sauna ei ole iso. Viisarin verran yli 100°C. Toisin sanoen noin kymmenen celsiusastetta vähemmän kuin aina tähän saakka. Pieni, mutta ratkaiseva ero. Toivottavasti se ei ollut vain sattuma, poikkeus tai vahinko, vaan mieluummin pysyväksi jäävä entistä edistyksellisempi olotila. Pienessä saunassa 110°C on nimittäin aivan liikaa.