Uusi kone tai vanha henkiin… – osa 3

Kuten mainitsin, kävin perjantaina ostamassa uuden virtalähteen. Tämä siksi, että USB-väylät alkoivat sittenkin kenkkuilla, kun iskin torstaina myös USB2.0 Bracketin eli PCI-korttipaikan valtaavan neljän nopean USB-portin palikan kiinni emolevyn piikkeihin. Päädyin sellaiseen tulkintaan, että toimimattomuuden syy saattaisi olla virtavajaus 3,3 ja 5 voltin alueilla. Siispä päivitin virtalähteen 400 wattisesta (NX-4090) 600 wattiseen (NX-8060). Lisäksi vaihdoin kotelotuulettimen ehjään (120mm).

Lähikuvassa ATI Rage II+DVD -näytönohjain (PCI)
Lähikuvassa ATI Rage II+DVD -näytönohjain (PCI)

PCI-väylään kytketyn näytönohjaimen irrotin jo torstaina (kuten suunnittelin), mutta lauantaina aloinkin sitten miettiä, jos saisin jostain hommattua uuden näytönohjaimen. Nykyinen ATI Radeon 9600XT:hän ei tunnetusti ole emolevyni kaveri, joten jotain ongelmia voisi häipyä silläkin tavalla. Esim. kolmas giga muistia voisi lopulta kelvata. Kokeilin muuten 512Mt DDR -kammalla ja Catalyst kyllä tokeni, mutta muistien erilainen kellotaajuus ja latenssi ilmeisesti johtivat koneen kaatumiseen. Quickbootinkin enabloin eikä se haitannut mitään, joten jätin asetuksen silleen.

Uusvanha näytönohjain on haussa Huuto.netin kautta, joten katsotaan tilannetta edelleen. Jotain muutakin ehkä vielä onnistun keksimään koneen vakauden hyväksi, mutta muutama päivä varmaan tulee olemaan siinä suhteessa hiljaista. Muutakin tekemistä nimittäin piisaa.