Online-identiteetti…

Rupesin tässä taas kerran miettimään, että kaikenlaisia tunnuksia on kyllä kertynyt niin paljon, että olisi kätevää, jos niistä olisi jokin listaus aina saatavilla. Käytännössä sen siis pitäisi online – avoimesti tai yhden tunnuksen takana. Tunnuksia minulla on ainakin sellaisissa palveluissa kuin Flickr, Yahoo, Google (Gmail, Google Calendar, …), YouTube (linkitetty kylläkin Google-tunnukseen), Facebook, Hotmail (tai siis Windows Live / Passport), Evernote, Dropbox, Netvibes, Widsets, deviantART, DVDplaza, MBnet, Tietokone, MikroPC, W3Csites, SpreadFirefox, Jaiku, GooSync, ZYB, … . Läheskään kaikkia en edes näin lonkalta muista. Joka paikassa tunnukseni ei edes ole sama (joko tavallinen ei ollut vapaana tai vaihdoin vakitunnustani, minkä olen tehnyt kertaalleen), joten siksikin koontilistaus voisi olla hyvä. Samaan voisi sitten vaikka laittaa vähän vinkkiä siitä, minkä tyyppisen salasanan olen kulloinkin valinnut.

Itse tunnuslistaushan voisi toki olla julkinen tai puolijulkinen, kuten joidenkin palveuiden kautta on mahdollista tehdä – ts. lista näkyy vain rekisteröityneille käyttäjille tai vaikka vain omille kavereille/verkostoille (á la mm. Facebook). Salasanavinkkien tuskin kannattaisi olla julkisia, vaikka niiden onkin tarkoitus olla melko abstrakteja vinkkejä oikeaan suuntaan. Tunnusten listaamiseen on toki tarjolla joitakin pelkästään siihen tarkoitettuja palveluitakin (tiedän ainakin yhden kotimaisen: nick.fi). Hmm… Tätä täytyy miettiä…